RONDOM Rouw en Verlies

Over mij

Tijdens mijn werk als praktijkondersteuner bij de huisarts, kwam ik geregeld in contact met mensen of hun naasten die in hun laatste levensfase verkeerden of bij patiënten die te maken hadden met het verlies van hun geliefden. Ik zag op veel vlakken dat er niet de gewenste ondersteuning werd geboden.

Omdat ik ook de opleiding tot coach heb doorlopen en privé geconfronteerd werd met een langdurige en ongeneeslijke ziekte bij mijn moeder, heb ik besloten om me te scholen als stervensbegeleider, nabestaandenbegeleider en later ook rouw- en verliesbegeleider.

In 2020 ben ik gestart met mijn bedrijf en deze heeft in de loop der tijd een ontwikkeling doorgemaakt. In eerste instantie heb ik mij als nabestaanden begeleider gericht op de administratieve ondersteuning van nabestaanden. Echter, daar lag niet mijn kracht en interesse, bleek al snel. Mijn kracht lag en ligt veel meer in de emotionele begeleiding en ondersteuning rondom een zeer emotionele fase in iemands leven.

Om mensen goed te kunnen begeleiden heb ik me verder geschoold en ben nu ook bekwaam om bepaalde interventies toe te passen waardoor ik help het proces van rouw te normaliseren en te verzachten. Ondertussen kan ik zeggen dat ik al met veel facetten van rouw en verlies ben geconfronteerd en heb al veel mensen mogen begeleiden, ondersteunen en behandelen.

Ik woon samen met mijn man in het mooie Beek, Gemeente Montferland. Heb drie volwassen kinderen en ben oma.

Ik kan zeggen dat mijn bedrijf, het begeleiden van mensen in een emotioneel kwetsbare periode in hun leven, mij de invulling en voldoening geven in mijn werkbare leven.

Begeleiding bij rouw en verlies rondom het overlijden, verlies van gezondheid of een andere levensgebeurtenis waarbij rouw en verlies speelt, om het leven dragelijker te maken.
RONDOM Rouw en Verlies